Open Registration UMP

Alhamdulillah, berjaya juga isi OR tanpa ada masalah apa-apa. Walaupun kokurikulum tu aku pilih kompang, hadap saja la, hahaha, jadual tu ikut kawan sebenarnya, si Ebey tu, nak tanya Geng KPC tu aku takut, hahaha, macam tak senang ja dengan aku, jadual. Apa-apa pun dah settle.

OR tu sebenarnya untuk isi jadual untuk semester depan, bagi student degree.

Pementasan Semula Teater Eksperimental Tepuk Amai-amai


Assalamualaikum & Salam Teater Sekalian Alam

Teater Eksperimental Tepuk Amai-amai karya @khairunazwanrs telah pun dipertontonkan di UMP Gambang pada Oktober 2016 yang lepas. Kali ini ia bakal dipentaskan buat kali yang ke-11 oleh @waris_theatre & @asterikanakseni untuk #projekbiliksempit di Studio @revolutionstage bermula 25 hingga 29 Januari 2017! 

Save the date. Save your money. And book your ticket. Jangan lepaskan peluang anda menikmati naskhah tersohor abad ini. Biar sempit pada ruang, jangan sempit pada peluang. Yang jauh mari dekat, yang dekat mari rapat, yang rapat mari sendat. See you guys soon!!

SHOW TIME:
25 Jan [8.30 malam]
26 Jan [8.30 malam]
27 Jan [8.30 malam]
28 Jan [3.00 petang & 8.30 malam]
29 Jan [3.00 petang & 8.30 malam]

Tempahan tiket :
Geehan [0133758652]
Cahaya [0109036786]

Supported by:
6. KASET


Peminat Baru Movie Jepun

  Izni nak syorkan bagi peminat movie jepun yang masih baru. Izni banyak tengok live action, best sangat. Jap Izni listkan yang Izni dah tengok dan Izni download. Hehe.
Alalala, semua kisah cinta dan persahabatan.

 Ano Hana

Ao Haru Ride

Ai Ore. Love Me!

Bakuman

 Kamikaze Girl

Kanojo Senpai

Kimi Ni Todoke

Kyou, Koi O Hajimemasu

Kinkyori Ren Ai

Kanojo Wa Uso Wo Aishisugiteru

L-DK

Orange

Ore Monogatari

Strobe Edge

Sukitte Ii Nayo

Yang paling Izni suka Ore Monogatari dengan Kyou, Koi O Hajimemasu, pastu Bakuman. Banyak lagi yang Izni tak listkan.

Izni syorkan, kalau nak stream atau download, dekat laman KISSASIAN.

Dekat KISSASIAN ni banyak movie dengan drama, Korea pun ada, Philliphine, Thai.
Semoga terhibur dengan movie cadangan Izni.

Giveaway Kek Lapis Sarawak by Ain Syahirah

Giveaway oleh Cik Ain Syahirah.


Klik banner untuk join.

Hasil Kerjaku

Izni pernah design poster.

Nah!

1) Poster untuk SHOUTOUT Waris untuk kumpulan Izni (Teater Dendam)



2) Poster ni atas permintaan 'roommates' Izni



3) Poster ni pula kata-kata bermanfaat untuk motivate student
(under Exco Multimedia PETAKOM)


InshaAllah, nanti akan ada lagi poster ataupun design yang bakal Izni update dekat sini.
Jika ada yang berminat untuk menempah logo simple ataupun design simple baju, poster atau banner.
Boleh hubungi/whatsapp : 016-4592646




Subjek Semester Dua Kejuruteraan Perisian UMP

Assalamualaikum. Hello all!
 Hari ni nak cerita tentang subjek yang bakal Izni ambil masa semester 2.


Subjek-subjeknya adalah :-

Programming Technique
Data Communication 
Database Systems
System Analysis Design
Discrete Structure & Application

Subjek Universiti :-

TITAS ( Tamadun Islam dan apa entah , hehe )
Softskill 1
Kokurikulum 2

Itu jelah subjek yang bakal Izni jumpa sem depan.

Semester 1 Izni ambil sikit je.

Iaitu :-

Computer Architecture & Organization
Problem Solving
Software Engineering
Ethnic Relations
Discrete Mathematics & Application
Kokurikulum 1 a.k.a Briged Siswa


Esok Izni bakal menempuhi FINAL EXAM SEM 1, doakan Izni yaa. Tak sangka cepat masa berlalu. 
Okaylah. Tu je. Bubbye.


New Year Giveaway by MF

Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017.
Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini,
14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.


KLIK BANNER UNTUK JOIN

Hadiah:

Grand Top Referral : RM100

Weekly Top Referral : RM20
(21hb, 28hb, 4hb)

Planner x 2 winners
Topup RM10 x 2 winners
Pouch x 2 winners

*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*

Giveaway Topup Percuma by Atiqah Najihah

Assalamualaikum, pada yang belum join. Cepat-cepat join.


Klik banner untuk join. :)

Good luck guys.

Malam Santai Waris

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, hari ni nak cerita tentang Malam Santai Waris.

Haa, mesti tertanya-tanya, Waris? Apa tu? Waris ialah salah satu kelab teater di Universiti Malaysia Pahang.

Waris di Gambang dan Senandika di Pekan.

Balik kepada fokus, Malam Santai Waris sangat gempak. Sebab banyak makanan, hahaha, asyik fikir makan je kan aku ni.

Malam Santai Waris berlangsung di blok XY pada 11 Disember 2016.


Aktiviti bermula dari pagi, sebab team Waris memang bersama-sama beli barang, masak, bakar ayam dan lain-lain lagi la.

Malam pun menjelma. Izni sebagai team membakar. Tapi Izni takde la bakar sangat, sebab Izni datang lambat, siang Izni ada latihan debat.


So dipendekkan cerita, malam tu sebelum makan-makan, kitorang main game, best la juga, sebab Izni tak kena, hahaha. Gelakkan orang je aku ni. Lepas game, tengok teaser Tepuk Amai Amai dan Mannequin Challenge yang dibuat oleh team shortout Wanep , Sha Khalim dan Bat.

Lepas tu, time for food. Banyak jugakla makanan, bihun, nasi goreng, sosej, coleslaw (betul  ke Izni eja ni), ayam bakar, sate pun ada.

Masa makan tu layan busking dari ahli-ahli teater sendiri, seperti Wan Reip, Adib Atan, Abu dan Izni tak ingat nama lagi sorang.

Habis je semua tu, kitorang tukar-tukar hadiah. Izni dapat butter cookies, not bad, nasib baik makanan (food lover) hahaha.

Best la, haa lupa pulak nak bagitau, Waris jemput juga team Senandika untuk meriahkan majlis.

Okey, sampai sini je kot Izni punya cerita tentang Malam Santai Waris.

Adakah Aku Pengidap OCD?

Assalamualaikum.

Melihat kepada tajuk di atas, apa itu OCD?


OCD merupakan singkatan bagi Obsessive Compulsive Order.

OCD merupakan satu keadaan psikologi yang dikenali dengan perilaku yang berulang-ulang disebabkan oleh ketakutan ataupun fikiran yang tidak masuk akal. Seseorang yang mempunyai OCD mungkin tak sedar apa yang dia obses itu tidak masuk akal.

Penghidap OCD berasa perlu melakukan sesuatu untuk meredakan tekanan akibat keadaan tertentu. Keadaan itu seringkali membawa rasa takut, dan walaupun ia telah berusaha untuk kurangkan rasa takutnya, rasa takut itu semakin bertambah sehinggakan penghidap OCD melakukan satu tindakan secara berulang-ulang.

Gejala OCD

Seseorang yang mengalami OCD selalunya mempunyai obses terhadap sesuatu dan paksaan. Namun, tidak jarang pula  penghidap hanya mengalami satu keadaan. Obses mungkin muncul, namun tidak disertai dengan tekanan atau paksaan, begitu juga sebaliknya. Baik itu hanya satu keadaan atau kedua-duanya, orang tersebut tetap dianggap mengalami OCD.

Gejala keterlaluan yang paling umum terjadi adalah:

Rasa takut seperti takut pada kotoran, kuman, api, atau kerosakan fizikal
Ragu - ragu sama ada pekerjaan yang dikerjakan dengan betul, seperti mengunci pintu atau mematikan dapur
Fikiran tidak masuk akal seperti pencerobohan, tindakan yang tidak pantas, atau tindakan seksual

Gejala kompulsif yang paling umum terjadi adalah:

Keteraturan
Pemeriksaan dan semakan semula pengiraan
Rutin yang kaku

Perbezaan orang yang mementingkan kesempurnaan dan OCD ialah dimana penghidap OCD mempunyai pemikiran tidak bertujuan, walhal orang yang mementingkan kesempurnaan ialah yang mempunyai pemikiran yang bermatlamat dan jelas kehendaknya.


Sehingga kini punca OCD tidak dapat dikenalpasti. Teori mengatakan bahawa, mungkin faktor biologi ataupun faktor sekeliling.

Klik untuk lebih info (1) MMHA
Klik untuk lebih info (2) DeHerba

Rujukan : https://www.docdoc.com/id/info/condition/obsessive-compulsive-disorder






End Year Mini Giveaway By Mellya & Friends

Assalamualaikum.
Jemputlah join giveaway ni. 


Klik banner untuk join. :)

Tarikh tamat : 31 Disember 2016