New Design From Me



Ada lagi sebenarnya, tapi folder mana tak jumpa. Huhuhu.
Kalau ada yang berminat, nak poster simple simple boleh hubungi : 016-4592646 

We Don't Talk Anymore - Charlie Puth ft Selena Gomez

We don't talk anymore
We don't talk anymore
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't love anymore
What was all of it for?
Oh, we don't talk anymore, like we used to do...

I just heard you found the one, you've been looking
You've been looking for
I wish I would have known that wasn't me
Cause even after all this time
I still wonder
Why I can't move on
Just the way you did so easily

Don't wanna know
Kind of dress you're wearing tonight
If he's holdin' onto you so tight
The way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Oh, it's such a shame

That we don't talk anymore
We don't talk anymore
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't love anymore
What was all of it for?
Oh, we don't talk anymore
Like we used to do

I just hope you're lying next to somebody
Who knows how to love you like me
There must be a good reason that you're gone
Every now and then I think you might want me to
Come show up at your door
But I'm just too afraid that I'll be wrong

Don't wanna know
If you're looking into her eyes
If she's holdin' onto you so tight the way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Oh, it's such a shame

That we don't talk anymore
(we don't we don't)
We don't talk anymore
(we don't we don't)
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't love anymore
(we don't we don't)
What was all of it for?
(we don't we don't)
Oh, we don't talk anymore
Like we used to do
Like we used to do

Don't wanna know
Kind of dress you're wearing tonight
If he's giving it to you just right
The way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Oh, it's such a shame

That we don't talk anymore
(we don't we don't)
We don't talk anymore
(we don't we don't)
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't love anymore
(we don't we don't)
What was all of it for?
(we don't we don't)
Oh, we don't talk anymore
Like we used to do

(we don't talk anymore)
Don't wanna know
Kind of dress you're wearing tonight (oh)
If he's holding onto you so tight (oh)
The way I did before
(we don't talk anymore)
I overdosed
Should've known your love was a game (oh)
Now I can't get you out of my brain (whoa)
Oh, it's such a shame

That we don't talk anymore

Love Yourself - Justin Bieber

For all the times that you rain on my parade
And all the clubs you get in using my name
You think you broke my heart, oh, girl for goodness' sake
You think I'm crying on my own. Well, I ain't

And I didn't wanna write a song
'Cause I didn't want anyone thinking I still care. I don't,
But you still hit my phone up
And, baby, I be movin' on
And I think you should be somethin' I don't wanna hold back,
Maybe you should know that

My mama don't like you and she likes everyone
And I never like to admit that I was wrong
And I've been so caught up in my job,
Didn't see what's going on
But now I know,
I'm better sleeping on my own

'Cause if you like the way you look that much
Oh, baby, you should go and love yourself
And if you think that I'm still holdin' on to somethin'
You should go and love yourself

And when you told me that you hated my friends
The only problem was with you and not them
And every time you told me my opinion was wrong
And tried to make me forget where I came from

And I didn't wanna write a song
'Cause I didn't want anyone thinking I still care. I don't,
But you still hit my phone up
And, baby, I be movin' on
And I think you should be somethin' I don't wanna hold back,
Maybe you should know that

My mama don't like you and she likes everyone
And I never like to admit that I was wrong
And I've been so caught up in my job,
Didn't see what's going on
But now I know,
I'm better sleeping on my own

'Cause if you like the way you look that much
Oh, baby, you should go and love yourself
And if you think that I'm still holdin' on to somethin'
You should go and love yourself

For all the times that you made me feel small
I fell in love. Now I feel nothin' at all
And never felt so low when I was vulnerable
Was I a fool to let you break down my walls?

'Cause if you like the way you look that much
Oh, baby, you should go and love yourself
And if you think that I'm still holdin' on to somethin'
You should go and love yourself

'Cause if you like the way you look that much
Oh, baby, you should go and love yourself
And if you think (you think) that I'm (that I'm) still holdin' on (holdin' on) to somethin'
You should go and love yourself

Kem Pemantapan Strategik Kumpulan Seni & Budaya


Kyaaa! Serius mula-mula malas nak pergi, tapi bila balik rindu gila. Depa sporting gila, aktiviti pun gempak ahh.

Sampai sampai tu pasang khemah. Blur blur laak aku, hihihi. Lepas tu ada ice breaking, bahagi group, aku group Delta, ada group Alpha, Bravo, Charlie, Delta dan Echo.



Group aku Epi, ahhaha first impression aku kat Epi, dia ni jenis bising, ramah. Memang pun, sporting habis. Amir sebagai ketua, takdak first impression pun kat depa yang lain. Roro, Ann dengan Abid, Abid ni nama betul dia Abidah.

Oke lepas buat group, malam tu terus ada night walk, lalu paya lecah, habis kasut aku penuh lecak, hahaha. Lawak gila. Dengan guna powerbank sebagai torchlight, nampak dak function dia. Hahaha. Cuba bayangkan, yang lain guna lilin jaa, setiap kumpulan dapat dua lilin, memang gigih ahh, jalan berbukit bukau lumpur lecah semua ada. Bertabahlah aku malam tu. Tehe..

Moral of this activity, hidup kita mesti ada panduan. Macam lilin tuu ahh, dia ibarat panduan dalam kegelapan.

Balik-balik tuu mandi pastu lena. Pagi-pagi buat EME, aku takbuat pun sebab masalah kesihatan sikit. Pagi tuu, lepas EME, kami main tutup tutup mata, pastu Abid bagi arahan kat group kami nak  cari botol.

Yang ni pulak, nak cakap apa yang kita nampak tak semestinya betul, so selidik la dulu sebelum viral ka kata ka apa apa ja laaa kann.

Pastu aktiviti yang cari barang tu cam hihihi. Kena denda makan teloq mentah, aku tak makan pun, Roro dengan Abid makan bahagian aku.

Yang paling lawak, dengan barang-barang tu kami kena adakan pasangan pengantin, laki jadi perempuan, dan sebaliknya, masa ni aku dengan Roro, hahaha. Roro pakai lipstick dan tudung, huhuhu. Group lain pun sama, Firl comel gilaaa jadi perempuan.

Okay done aktiviti tuu, kami buat Water Confidenttt, besttttt sangat-sangat. Terjun tasik, geli-geli kaki. Hihihi.

Habis dalam tasik, malam tuuu makan banyak gila, BBQ, tapi kami makan ja, hahaha, banyak makanan. ayam, ikan bakaq, satee, macam-macam la.

Lepas makan malam tuu lak kami main war game. Lama gak la. Best actually. Pastuu tidoq.

Esoknya, lepas EME, kami buat persiapan untuk majlis penutup, aku dalam kumpulan dancer, sekali ngan Epi, Agha, Roman, Shashi, Fara, Abid, Shimi, Harvent, Ann, Roro,uihh hampir lupa Am,Am sempoi doh. Haahaha, serious style, tapi aku dok keras cam kayu jugak, hahaha.

Haa pastu lupa nak habaq, aku sekhemah dengan Izzah aka Jen, Syahirah aka Chomeina Hikari, si comel Aina dan Cass, dan Nana-chan.

Baju SKK pinjam baju Kasyah ja. Kasyah SO kami (PENGHULUWATI gituu), DINOOOOOO pulak CO kami, Dinooo abam sado gaiss, Baraqah Beggers.

Gambar  takdak sebab masa kem, phone kena amik, hahaaha. Banyak gambaq kat Kak Fiza jaa.

Kak Fiza tak upload lagi rasanya, tadi bukak fesbuk dia dah. Hohoho..

Masa balik tu singgah farm jap, bagi makan kat kasawari ngan rusa, comel sangat. Singgah Klebang jap, singgah makan pastuu balik UMP terus lenaa, krohh.

Okaylah, rasa nak end pasai kem kat sini ja. Dapp!!!

Baibai.

#pingu&emirseksi
#aainaakembarcomel
#dinosadodap

Lupa nak habaq aku wakil WARIS gais. Lebiuuu uolls.

3 Produksi Teater Bakal Menemui Anda

Hai gais. Nak cerita tentang teater lak. Sem ni ada ada 3 teater, Roda Buat Laila, Le Jeu La Julia dan Dorm 12.
Roda Buat Laila


Gais gais, serius aa, aku dah baca skrip teater ni. Yalah sebab Wan Reip jadi PENGARAH untuk teater ni. Best kot, tapi mencabar la bagi pelakon pelakon. Nak tahu? Jom tengok, hahaha. Nanti inshaAllah aku akan update lepas teater ni dipentaskan. Tak sabarnyaaa.


Le Jeu : La Julia

Yang ni pulak tentang kisah cinta.

Dengan berlatar belakangkan Lagu-Lagu Slow Rock Malaysia 90an. Untuk mengembalikan nostalgia cinta pada zaman itu.


Sebuah cerita mencari cinta yang rupanya ada di depan mata. Cerita yang bakal menjadi penentu. Tentang remaja yang mendambakan cinta yang tiap masa dia merindu dan berharap segala akan menjadi kenyataan.

Adakah cintanya akan terbalas? Atau cuma kekal menjadi mimpi? Cerita yang membuatkan anda teringat pada kisah-kisah lama zaman sekolah yang bakal memotret sejuta rasa dan membina cinta semula.


Sebenarnya teater ni best, hampa yang tak pernah tengok mesti tertanya-tanya. Tapi percaya la aku cakap, mesej yang dibawa oleh teater memang sampai dalam hati kita. Aku pernah tengok teater sampai nangis, sejujurnya, hampir semua penonton nangis. Cerita twist tapi sebenarnya teater tu nak cakap macam mana duit boleh jadikan kita berubah. Teater yang aku tengok menang FTM iaitu Tergantung.

*FTM : Festival Teater Malaysia

Okaylah, walaupun aku tak aktif sangat sebab aku tak mampu nak handle masa dengan baik, tapi serius cakap, aku sayang family Waris sangat-sangat.

Teater memanusiakan manusia.

Balik Jugak

Alkisah aku balik mengejut, gila kau, hari masa Acap Bede  dan kawan-kawan lain tanya aku balik ke dak, aku jawab dak, tengok-tengok hari ni dah berapa hari kat rumah. Hahaha.

Yalah, balik ni pun pinjam duit Mira Kiut, rindu rumah sangat-sangat. Hahaha, yalah, dok UMP sorang-sorang pishang.

Masa hari nak balik tu kelam kabut gila, baju sebakul aku angkut pi blok student Master, nak tunggu blok aku, memang tak sempat la, line panjang gila, nak basuh pakai tangan takut tak kering, lahai. Last sekali, aku bersyukur gila sebab sempat lipat lagi, hahaha, tu pun dah macam turbo gila basuh+dry+lipat. Nak balik pun dugaan macam-macam. Berjaya juga lepas, hahaha.

Roommate pun macam terkejut aku balik, hahaha, sebab aku kata aku tak balik. Tengok-tengok, aku kira balik awai jugak la, lepas Fiza, aku pulak yang balik, Aina dengan Faiqah balik 1 April.

Ni dekat rumah, bajet nak settle semua benda. Hahahampeh. HAHAHA. InshaAllah sebelum pi kem aku kena siapkan semua, rushing jugak sebab jenis buat kerja last minit.

Boleh selamba badak tak hantaq lab. Hahaha. Paling gila, kuiz la, tak jawab, nasib baik 1% ja, tu pun rasa sayang kot, satu peratus tuu.


Sekarang dok belajar jadi dropship. Juai SEMUSIM DI BARZAKH. Haa, sapa-sapa nak boleh la pm no 016-4592646 ataupun dm di Instagram @iznisyafiqah.

Okaylah bai bai.