Pemenang Pertandingan Pidato Terbuka Anti Rasuah

Assalamualaikum. Hari ni nak bagitau pemenang pertandingan pidato hari tu. Hihi. Tak ingat nama penuh.

Johan : Rasyidah ( UPM )
Naib Johan : Syed Shafiq ( Unisza)
Tempat ke - 3 : Fais Ishak ( UM )
Tempat ke - 4 : Huraimi Hilman ( KPTM )
Tempat ke - 5 : Fikhrey ( UPM )

Oklah, babai.

Pertandingan Pidato Terbuka Anti Rasuah

Assalamualaikum, hai semua. Hari ini ada Pertandingan Pidato Terbuka Anti Rasuah. Aku salah seorang peserta. Aku first time masuk pidato, hmm, serius tak perform, haha. Kecewa tu mesti ada, tapi aku just takut orang kecewa dengan aku ja. Dah la wakil UMP. Pehh. Memula tu nak tarik diri. Tapi tahhh, kenapa aku gedik jugak masuk. Ehhh. Sekarang turn Syakira, aku boleh taip kat blog pulak,  senyum sengih ja, frust actually.

Sedih juga bila tak perform, gigih hafal teks lepas tu lupa. Aku flop teruk ah. Hmm, dah la tak balik. Yang spontan pun apa yang aku mengarut pulak tu. Hahahaha. Nak tergelak. Malu tu mesti ada, tapi macam tak kisah dah weh.

Tengah taip waktu pertandingan berlangsung pulak tuu. 😂 😂 Nampak sangat frust kauu. 😅 Sobs sobs.

Huhu. Haa frust frust lupa pulak. Ada 11 orang sahaja peserta. UMP 2,UM 2,UnisZa 1, UniKL 1,DRB Hicom 2, UPM 2, dan KPTM 1. Ada dua pusingan, pusingan awal dan akhir.



Peserta ke 8, Muhammad Huraimi Hilman Bin Mohamad Husri.

Syakira, pemidato UMP, peserta ke 7.


Okaylah, bai, aku nak tengok pidato.  

Shortout Waris Sesi 2017/2018

Assalamualaikum. Hai hai hai. Sem ni ada recruitment Waris untuk new comers! Malas nak up tentang recruitment day, so terus kepada shortout sem ni.


Shortout Waris Theatre adalah acara tahunan untuk mempersembahkan bakat bakat ahli baru Waris Theatre, tahun ni sebanyak lapan naskhah dipentaskan selama 2 hari (4 naskhah sehari).

4 Oktober 2017

1. Kaki Kambing / Bayu & Loi (Arahan)
2. Orkid Berdarah / Qis & Wan Nor
3. It's All About Money / Faiqah & Aina
4. Versus / Jo & Dende

5 Oktober 2017

1. Ingkar / Azilla & AA
2. Simpang Mati / Rusha & Sai
3. Jalan Ke Neraka / Abam & Fuad
4. Jamuan / Farah & Syaza

Mmm, tapi aku tak join pun waktu training, sebab sibuk dengan training debat. Masa casting pun aku tak pergi. Jiwa aku ada untuk teater. Tapi aku bukan lagi theatre fighter. Nak join, em em, tapi pemalas. Dasar malas, semua benda malas aku ni, even benda yang aku suka. =..= Hahaha. Kbai.